Henneberg
Loader website for Henneberg

Det oprindelige Paris - Dakar rally, blev i 2008 aflyst dagen før start på grund af terror trusler mod den midlertidige lufthavn i Mauretanien. Derefter har rallyet været kørt i Sydamerika, hvilket efter vores og mange andres mening har været en skam. Derfor opstod Intercontinental rallyet, som kører i det oprindelige spor med afslutning i Dakar.

Sikkerheden er stadig et problem og er måske endog stigende efter Frankrigs indrykning i nabolandet Mali. Mauretanien har terrorceller i tre kendte områder. Efter kampene i Mali i 2012 er der grund til at tro, at det er blevet farligere at rejse i Mauritanien end tidligere. Dog er selve løbet ikke så interessant for terrorceller, idet der ikke er så meget publicity, og der er ikke live transmission i TV.

Der er selvfølgelig nogle sikkerhedsregler, som i mange andre lande skal man undgå store forsamlinger og demonstrationer, som potentielt kan udvikle sig til vold. [

Bortførsel er den største ubekendte. Det sker sjældent, men er selvsagt en uhåndterlig fare. Vi har forsøgt at sætte os ind i grundreglerne for, hvorledes dette kan håndteres.

En større risiko er trafikuheld med lokale. Der kan ofte være en god grund til hurtigt af få sådanne situationer afsluttet, inden de udvikler sig. For en nat i et afrikansk fængsel er nok ikke lige på ønskelisten.

Hvis man havner i politiets hænder, så er det med at fastholde sit pas i egne hænder og give dem en kopi. Det er ofte en god ide at tage et billede af politifolkene, så korrupte betjente ved, at man kan finde frem til dem senere som en præventiv selvsikring.

 

P2090346

Billedet er fra Mauritaniens hovedstad Nouakchott i 2012. Allan Henneberg (den hvide) ses i en af de situationer som man bør undgå, nemlig opløb til demonstrationer.