Henneberg
Loader website for Henneberg

USA roadtrip

USA er det nemmeste land at køre en Road trip. På denne tur - som var en petrolhead tur, kørte vi fra Denver og havde som mål at komme til Speedweek på Bonneville i 2017, her opstod ideen så til selv at deltage i 2018, men det er en helt anden historie. Se mere om speedweek og Bonneville på hjemmesiden. 

Efter Bonneville stod den på nationalparker af den mere ukendte slags. Den stod på flere overnatninger i Moab - USAs outdoor "hovedstad", hvor vi kørte 4x4, side-by-side osv. Herefter et kryds indtil bilmuseumet i Gateway (google det selv), men det er en oplevelse. Herefter krydsede vi bjergene i Colorado og sluttede af på Pikes Peak, hvor vi tilfældigt ankom samme dag som Ken Block filmede sin Pikes peak film.

 

 

 

 

Nordkap

Nordkap er en klassiker, vi brugte en uge på at køre derop og kørte hjem til midtjylland på 28 timer. Turen er jo simpll - hop i bilen og kør mod nord. Vores valg var ruten igennem midtsverige til Kiruna. Herefter ind i Norge og til Nordkap. Hjemturen var igennem Finland og kystvej i Sverige. Vejret var ikke helt med os, så hvis man har muligheden så afvent et højttryk i vejret.

 

 

 

DSC01561 2

Hvis du har modet, så tag til Marokko og få en roadtrip oplevelser som du ikke får så mange andre steder. Marokko er landet som ændre sig for hver 200 km. Start ud i Marrakechs flade landskab, kryds ind over Atlas bjegene, bevæg dig ind i kløfterne ved Gorge Dades, kør videre til Mezouge og oplev sandklitterne fra et Berberslot. Kør mod havet og oplev en hippiby tæt på Essouira. Marokko har alt indenfor kort rækkevidde.

Det eneste der kræves er at du har lyst til at forlade dine trygge rammer og har modet til at begå dig i fremmede omgivelser.

Marokko 

 

 

image004

I det nordlige Utah lå der en gigantisk sø ved navn Lake Bonneville. Søen blev skabt i istiden og den dækkede dengang et areal større end hele dagens Danmark. For omkring 15000 år siden tørrede størstedelen af søen dog ud og efterlod få mindre søer, hvor den største er Great Salt Lake, som Salt Lake City har sit navn fra. Udtørringen efterlod også flere saltsletter, som fx Bonneville Salt Flats, som i dag er hastighedernes mekka.

Bonneville-saltsletten er over hundrede kvadratkilometer af det mest flade terræn på hele Jorden, hvilket gør det til det perfekte sted for motorsport. Det opdagede Bill Rishel og to af hans forretningspartnere, og i 1907 satte de for første gang en bil på saltsletten for at se, om underlaget kunne fungere. Det kunne det godt, og de besluttede sig for at markedsføre "Bonneville Speedway" som stedet til at køre racerløb og til at køre hurtigt.

De mente, at stedet både var perfekt egnet til at køre langt for at sætte de såkaldte endurance-rekorder, men også til at finde en bils kortvarige tophastighed. Det er sidstnævnte type, hastighedsrekorden over kort tid, som de fleste i dag forsøger at slå.

 

Bonneville-saltsletten med det unikke saltunderlag, som tydeligt ses her.

Den vanskelige start

Det viser sig dog at være vanskeligt at lokke folk til, men i 1914 kommer Teddy Tetzlaff og sætter ny hastighedsrekord på land ved at køre 230 km/t over en kort strækning. På trods af denne rekord får Bonneville stadig ingen mærkbar omtale.

Først omkring 1925 sker der noget, da den lokale Utah-beboer Ab Jenkins begynder på sine bizarre rekorder, hvor han blandt andet kører en længere strækning hurtigere end et tog og senere kører tværs over USA på rekordtid. Han bliver af bilfabrikanten Pierce-Arrow spurgt, om han kan hjælpe dem med at forbedre deres nye V12'er. Han optimerer motoren og for at bevise bilens styrke, vælger han at køre et endurance race mod sig selv og kører 24 timer i streg på saltsletten, hvor han opnår en gennemsnitshastighed på svimlende 185km/t – en ny endurance-rekord.

(1914) Teddy Tetzlaff med sin rekord-sættende bil "Blitzen Benz"

 

Saltsletten på landkortet

Ab Jenkins bliver en velkendt mand i bilverdenen og i den nærliggende storby Salt Lake City. Han fortsætter med at sætte diverse rekorder og tiltrække mere og mere opmærksomhed til Bonneville. I midten af 1933 lykkes det ham at overtale tre britiske racerkørere til at besøge Bonneville-saltsletten. Med tiden ender de allesammen med at slå rekorder og blive Bonneville-legender i deres egen ret.

År 1935 bliver det bedste år nogensinde for Bonneville. Den ene brite, John Cobb, slår Ab Jenkins' endurance-rekord i Jenkins' gamle Pierce-Arrow. Rekorden bliver dog hurtigt vundet tilbage af Jenkins i sin nye bil "Mormon Meteor". Deres kamp vinder stor årvågenhed, men det blegner hurtigt da en anden af briterne, Malcolm Campbell, bliver den første i verden til at køre over 300 miles per hour (485km/t) i sin raketdrevne bil.
Også i det ikoniske år 1935 bliver Team Henneberg's Rudge Ulster skabt på fabrikken i England.

(1932) Ab Jenkins med sin V12 Pierce-Arrow se video her https://www.youtube.com/watch?v=6HBPIpJu1M0


Bonneville formaliseres

I årene efter fortsætter galskaben på saltsletten i Bonneville. Hele verdens fartgale mennesker begynder at foretrække underlaget i Bonneville over sandet ved Daytona Beach og lignende områder. Rekorder bliver slået og overgået hvert eneste år i mere og mere vanvittige raketbiler.
I år 1949 ekspanderer motorløbs-organisationen Southern California Timing Association til Bonneville og får formaliseret reglerne og procedurerne ved højhastighedskørsel. De stifter begivenheden, som i dag selvfølgelig hedder Bonneville Speed Week.
Den højeste hastighed, der nogensinde er opnået under disse regler i Bonneville, er 1015km/t og blev sat helt tilbage i 1970 i bilen Blue Flame.

Ab Jenkins, som på mange måder satte stedet på landkortet, blev i 1940 borgmester i Utahs hovedstad Salt Lake City. Han gav ikke én eneste tale eller brugte så meget som én dollar på sin valgkampagne – hans gode natur og velvilje hos folket i Utah var nok i sig selv. Han døde i 1956 og er i dag næsten glemt i sin by Salt Lake City. Men derude på saltsletten lever hans navn stadig - sammen med de af hans rekorder som selv i dag ikke er overgået.

 

Blue Flame - Bilen som i 1970 satte den nuværende Bonneville-hastighedsrekord på 1015km/t

 

Team Henneberg's Rudge Ulster, som i 2018 skal forsøge at slå rekorder i Bonneville

 

 

Udklip1

Vi vandt - Danish Endurance Championship 2017


Søndag d. 2/9 2017 blev sidste afdeling af Danish Endurance Championship (DEC) 2017 afviklet. DEC er langdistance racing på asfalt i afdelinger med løb som strækker sig fra 4 til 6 1/4 time. I 2017 på Ring Djursland, Rudskogen og Padborg park.


Den samlede nr. 1 i gruppe N1 klassen blev Team Racing IVS fra Skive med kørende Michael Thomasen og Allan Henneberg med Kenneth Rasmussen og Martin Andersen som skiftevis tredje kører.

Teamet som også består af Team ejer Benny Kjærsgaard og mekaniker Poul Sevelsted tog også overraskende tredje pladsen i det samlede mesterskab hvor alle klasser måles på den totale løbsdistance igennem hele sæsonen. Her viste den lille Suzuki, at den pga. sin stabilitet klarede sig bedre end væsentligt hurtigere biler, idet den stort set kørte alle løbsminutter igennem sæsonen.

Video fra 2 og 3 afdeling

 

 

 

Video link

De 14 dages løb er her beskrevet i 8 afsnit som blev sendt hjem hver anden dag under Intercontinental Rally i 2015.

Forberedelse og intro til bilen findes på denne side.

 

 

Teknisk kontrol og klargøring dagen inden løbet

 

 Intro film for vores tur til Dakar i 2015:

Præsentation af bilen og hvordan den bliver klargjort mekanisk og grafisk. Se det i denne video som afsluttes med en testtur i Sverige:

Præsentation af Allan og Peter, samt lidt om forventningerne:



Fysisk træning med Michael Knudsen:

En snak med Psykolog Mia Nørskov om hvorfor man deltagere i farlige ting som et Rally:

Besøg hos sponsor Claus Anker Christensen:

Film af det band som har indspillet musikken til intro filmen:

Her er de film som jeg fremstillede inden vores afrejse til rally i 2015.

Selve løbet findes som video på denne side

Vores sponsorer:

Dakar sponsorer 2015

 Intro film for vores tur til Dakar i 2015:

Præsentation af bilen og hvordan den bliver klargjort mekanisk og grafisk. Se det i denne video som afsluttes med en testtur i Sverige:

Præsentation af Allan og Peter, samt lidt om forventningerne:



Fysisk træning med Michael Knudsen:

En snak med Psykolog Mia Nørskov om hvorfor man deltagere i farlige ting som et Rally:

Besøg hos sponsor Claus Anker Christensen:

Film af det band som har indspillet musikken til intro filmen:

 

Race to Dakar, Intercontinental Rally 2014 af Allan Henneberg. ISBN 978-87-994178-1-0racetodakarbog

Historien om, hvordan man starter helt fra bunden med at købe en bil, bygge den om og ender med at deltager i Intercontinental Rally 2014.

Rallyet forgår i sporet på det oprindelige Dakar rally igennem Vestafrika med afslutning i Dakar, Senegal.

Bogen er krydret med billeder fra de Vestafrikanske lande og beskriver to venners vej igennem et 5500 km langt ridt over 14 dage.

Bogen sælges til 100 kr plus porto (40kr):

1. Bankoverførsel 140 kr til 7831 1593988 med angivelse af navn og adresse

Lørdag d. 8 februar mødtes jeg med Christian Hald som er journalist hos Viborg Stifts Folkeblad. Resultatet blev en artikel og en podcast.

Artiklen kan læses her:

Skaermbillede 2014-02-11 kl. 16.11.44

 

 

Podcast og billeder fra turen kan ses her:

Skaermbillede 2014-02-12 kl. 10.17.34

 

Viborg Stifts Folkeblad fulgte os dagligt på avisens web del, samt Denni Kristensen lavede to interview over telefonen undervejs.

 

Læs deres dækning her:

 

Skaermbillede 2014-02-11 kl. 15.17.25

 

Læs også "Vi skal hele vejen":

Skaermbillede 2014-02-11 kl. 16.06.57

 

TVmidtvest.

Vi blev som tidligere skrevet interviewet på TVmidtvest.

Her er resultatet:

Skærmbillede 2014-02-11 kl. 15.06.29

Den sidste klargøring.  Der blev skiftet olie, check bremser og udstødningen blev afkortet, så den bedre kan pumpe ”air jack” bolden op.

P1032879

Jacob besigtiger bilen, de nye støddæmpere og bremser kan man uden at overdrive sig er kørt til.

 

P1032894

P1032904

P1032909

P1032927

 

PC292647

Vi samlede de folk som har hjulpet og en time i Racehall er altid en sucess.

Nyhedsvært Mette Quistgaard kontaktede os i starten af oktober og spurgte om vi havde lyst til, at deltage i et 30 minutters ”ugens-gæst” program. Det sagde vi selvfølgelig ja tak til. Det er en god lejlighed til, at fortælle om vores projekt, så det kan nå bredt ud. Der har været overraskende stor interesse for vores deltagelse, så forhåbentligt giver det vores sponsorer ”value for money” – så vi kan komme igen!

Udsendelsen kan ses d. 18/1 2014, dvs. 2 dage efter vores afgang.

Det var en oplevelse af følge de professionelle tv folk i deres arbejde fra den anden side af kameraet og vi har allerede aftale det næste program som skal optages i marts 2014.

IMG 1667

Journalist Mette Quistgaard, TV MidtVest

 

PC022297

Klargøring til optagelse sammen med en af fotograferne. PS. Peter var i sminken!

Ud over de traditionelle donkrafte og højløft donkrafte medbringer vi en luftbold som også kan løfte bilen. Det er især i blødt sand af den kommer til sin ret, fordi det her er svært, at bruge sandet som modhold. Den kan pustes op af bilens udstødning eller af vores luftkompressor. Med udstødningen har vi haft svært ved, at få til at virke. Med kompressoren går det bedre. Det bedste er selvfølgelig, at undgå vi får brug for den ved ikke at sætte bilen fast i sandet.

 

PC012247

Allan Henneberg i gang med luftpåfyldning

 

PC012264

Så har hjulene sluppet jorden

D. 29/11 2013 var jeg på avisen i Viborg. Her skulle der laves et interview med Christian Hald. Efter det obligatoriske billede taget af fotografen var det tid til at snakke. Jeg foreslog Christian Hald, at vi skulle køre en tur i bilen imens vi lavede interviewet. Frisk som han var sagde han ja. Vi fandt en grusvej og jeg viste ham hvorfor det er sjovt, at køre offroad. Herefter var det Christians tur til at køre bilen. På trods af han aldrig havde kørt med automat gear, så gik det fint og vi kom sikkert tilbage til avisen. Denni Kristensen som er sport redaktør syntes det var modigt at lade Christian køre.

Alt i alt en god dag hvor vi også fik lavet en aftale om løbende dækning af vores deltagelse i løbet i januar.

 

Læs artiklen her:

Skærmbillede 2013-12-14 kl. 15.43.03

Artikel fra Viborg Stift Folkeblad 13/12 2013, af journalist Christian Hald 

 

IMG 1625

Christian Hald, journalist, Viborg Stift Folkeblad 

 

IMG 1616

Fotograf Preben Madsen, Viborg Stift Folkeblad

 

Thue kender jeg personligt, fra de mange år hvor vi har mødtes på vores KTM offroad motorcykel i Sverige og Polen. Thue Kvorning som er sportsfysiolog og fysisk træner fra Team Danmark, vil vejlede os om, hvilke tiltag som vil gøre os endnu bedre i stand til at fuldføre med fysisk overskud.

Thue er, udover over sit arbejde med de danske atleter til bla. Olympiske lege, nok mest kendt for sin optræden under TV2s dækning af Tour de France, hvor han ofte optræder som gæstevært. Thue gør for tiden brug af sin nyerhvervede viden fra et forskningsprojekt i Australien, dette håber vi, at kunne få glæde af - sammen med de danske deltagere til OL i 2016.

 

 

IMG 1669

Jeg håber, at se Thue som en del af Afrika holdet en af de kommende år.

Foredrag hos Nordea d. 12/11 2013.

Vi har Nordea med på vognen som sponsor og har holdt et foredrag for dem og deres kunder i november.

Det foregik under hyggelige rammer på Hald hovedgård ved Viborg med lidt over 50 deltagere.

 

IMG 1453

 

 

 

IMG 1451

Steen W fra Nordea i Viborg stod for arrangementet og tak for det!

 

Karsten Mortensen fra AV Picture arbejder fast for TV midtvest. Han var med os til træning i Skive og skulle sikre at der kom optagelser i kassen.

Disse skal bruges i forbindelse med vores interview senere hos TV midtvest. Karsten har fulgt vores projekt fra starten og det er altid en fornøjelse, at være omgivet af professionelle folk

 

Bemærk musikken som er skrevet til vores deltagelse i rallyet af Claus Winther Jørgensen. Se evt. mere her

 

 

IMG 1568

Karsten Mortensen en kold dag i Skive - en glad mand med hans kamera

 

PB272184

Vi dokumenterer en stor del af projektet. I første omgang er det med henblik på et magasin som udkommer til Marts 2014

 

IMG 1569

Kenneth Rasmussen sammen med Karsten Mortensen. Igen har Kenneth haft en finger med og brugt sit netværket

 

 

 

Vi kan ligeså godt have det lidt sjovt når vi er igang. Så Karsten fik en tur i bilen og han kom på den anden side af kameraet (beklager lyden!)

 

Vi har som nævnt i et tidligere indlæg fået monteret lys indvendigt på ruderne i bilen. Fredag aften var det så tid til, at tage billeder af det. Billederne er taget i Viborg midtby.

 

PB222018

Viborg Domkirke og "race to dakar" et godt makkerskab.

 

PB222078

Vi lånte gården ved Claus A.C.

 

IMG 1529

Viborg siden af bilen 

 

IMG 1540

Sct. Mathias Centret med julelyset tændt.

 

 

 

November og december måned er vi på rundtur til alle vores gode sponsorer. Jeg er virkelig glade for at have så mange med på projektet. Vores erklærede mål er, at give dem så meget som muligt for deres sponsorat. I forbindelse med kørsel til 5 af dem, havde jeg vores satellit spot tændt. Den sender hver 10 minut vores gps position til de kommercielle satellitter, således at I derhjemme kan se vores nøjagtige position på verdenskortet.

Under selve løbet bruges spotten til, at løbsorganisationen kan se vores position og om vi når de ubemandede poster. Herudover har vi mulighed for at tilkalde hjælpe via en SOS knap. En god sikkerhed, som dog hvis den anvendes betyder at man udgår af løbet. Som det ses af billeder har vi sponsorer over en del af landet, her fra en tilfældig tirsdag.

 

http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0zey3xiznVAvJTCLOJsRoVEbL5sDjEM0F

 

Tracking

Claus aka ”Mr. Oldfield” har et kæmpe musiktalent. Claus som jo også står bag vores grafiske identitet på bilen, spurgte mig om han ikke skulle lave et musikstykke. Musikken skulle være inspireret af de lande som vi kommer igennem under rallyet. Når man kender Claus’ evner, så er svaret- et rungende JA. Claus spiller alle instrumenter og mixer det selv på hans elskede Mac computer.

Musikken høres på videoen på her

 

cwj music

 

 

Time laps video af indpakningen:

 

 

Kenneth Rasmussen - Sign4you har gjort det igen.
Peter arbejder ved Photo Care i Skive, som også er en af vores sponsorer. Til Skives open by night i november fik vi mulighed for, at opstille bilen på torvet.
Kenneth fra Sign4you viste som en rendyrket supermand og bød straks ind på at lave en start rampe i bedste Dakar stil.
Igen en god mulighed for at promovere vores sponsorer som ses på det sorte banner ved startrampen.

 

PB011268

Kenneth og hans gode ven kørelærer "Osten" ankommer med standen

 

PB011278

Samling og montering

 

PB011283

Den pynter nu godt på det torv

 

PB011896

Første opstilling med oplysning af logoer indefra

 

I forbindelse med open by night i Skive blev Peter interviewet af Skive Folkeblad ved Ole Tang. Resultatet blev en fantastisk velskreven artikel om Peter, som han kan være stolt af. Vi har fået lov at gengive artiklen. Hvis man læser den, så ses det tydeligt at kælenavnet ”charter Peter” bare er webmasterens misundende over den gode artikel. 

Skive Folkeblad artikel af Ole Tang

artikel skive folkeblad

Artikel i pdf format 

 

P2110362

Peter Gjørup Kristensen ved målet i Dakar 2012 

 

Vi er stolte af, at Sct. Mathias Centeret, Viborg er med som sponsor.

Jesper Maagaard, som er centerchef, har set muligheden for at bidrage med et sponsorat, og derfor går vores officielle start på rallyet fra Sct. Mathias Centeret i Viborg d. 15/1 2014 kl. 16:00.

Ligeledes vil der, i forbindelse med ”Open by Night” til Fars dag i 5/6 2014, være fremvisning af bilen, og måske kan vi også liste en motorcykel med.

 

IMG 1318

Jesper Maagard ved bilen

Det oprindelige Paris - Dakar rally, blev i 2008 aflyst dagen før start på grund af terror trusler mod den midlertidige lufthavn i Mauretanien. Derefter har rallyet været kørt i Sydamerika, hvilket efter vores og mange andres mening har været en skam. Derfor opstod Intercontinental rallyet, som kører i det oprindelige spor med afslutning i Dakar.

Sikkerheden er stadig et problem og er måske endog stigende efter Frankrigs indrykning i nabolandet Mali. Mauretanien har terrorceller i tre kendte områder. Efter kampene i Mali i 2012 er der grund til at tro, at det er blevet farligere at rejse i Mauritanien end tidligere. Dog er selve løbet ikke så interessant for terrorceller, idet der ikke er så meget publicity, og der er ikke live transmission i TV.

Der er selvfølgelig nogle sikkerhedsregler, som i mange andre lande skal man undgå store forsamlinger og demonstrationer, som potentielt kan udvikle sig til vold. [

Bortførsel er den største ubekendte. Det sker sjældent, men er selvsagt en uhåndterlig fare. Vi har forsøgt at sætte os ind i grundreglerne for, hvorledes dette kan håndteres.

En større risiko er trafikuheld med lokale. Der kan ofte være en god grund til hurtigt af få sådanne situationer afsluttet, inden de udvikler sig. For en nat i et afrikansk fængsel er nok ikke lige på ønskelisten.

Hvis man havner i politiets hænder, så er det med at fastholde sit pas i egne hænder og give dem en kopi. Det er ofte en god ide at tage et billede af politifolkene, så korrupte betjente ved, at man kan finde frem til dem senere som en præventiv selvsikring.

 

P2090346

Billedet er fra Mauritaniens hovedstad Nouakchott i 2012. Allan Henneberg (den hvide) ses i en af de situationer som man bør undgå, nemlig opløb til demonstrationer.

Vores indgangsvinkel til racet er, at vi og bilen skal hele vejen igennem. Det er langdistanceløb, nærmest et Marathon i forhold til et normalt rally.

Vi kører efter filosofien: ”Det vindes ikke i den første uge, der tabes det.” Derfor skal der ikke køres 100 % hele tiden, i stedet for køres med en stor sikkerhedsmargen og med hjernen koblet til – hvilket kan være svært!

Det er klart, at jo mere overskud der er både fysisk og psykisk, des bedre kan man klare sig. En anden vigtig huskeregel er, at det forgår på offentlige veje, og vi skal jo nødigt skade andre.

Vores deltagelse i 2014 er der fokus på, at få taget nogle gode billeder og film. Så vi kan komme hjem med materiale til nogle gode foredrag. Samtidigt skulle vi gerne få erfaring i bagagen til deltagelse i 2014

 

IMG 1277

Peter Gjørup Kristensen (venstre) og Allan Henneberg (højre) med en netop færdig indpakket bil. En god lejlighed til at snakke om hvordan man passer på bilen og hinanden.

 

Tao Benedikt Ahler som ejer Rotorfilm har specialiseret sig i filmoptagelser af høj kvalitet med droner. Han anvender både en traditionel Helikopter og en Oktokopter, som er en 8 motors helikopter. Til disse optagelser skal der være to mand, en til at styre helikopteren og en anden til at styre kameraet. Kameraet er monteret med gyroskoper på helikopteren, således at der opnås nogle utrolige billeder. 

Jeg er personlig vild med de muligheder for flyvende perspektiver som disse flyvende kameraer giver mulighed for. Så derfor aftalte vi, at bruge en dag på at lave nogle fede optagelser af vores bil. 

Jeg mødte Tao første gang på en motorcykel tur i Sverige omkring et bål om aftenen. Efterfølgende var vi sammen på en motorcykeltur i de baltiske lande, hvor han fortale om hans film virksomhed. Tao kan virkelig sit kram og jeg har aldrig set så imponerende styring af en fjernstyret enhed. Vores plan er at bruge filmoptagelserne i foredrag og i sammenklip med optagelser fra TV midtvest.

 

IMG 1256

Ian Hansen (venstre) og Tao Benedikt Ahler (højre) foran drone. Tao styrer dronen og Ian styrer kameraet

 

 

IMG 1263

Da vi ankom viste Tao lige hvordan sådan en drone skulle flyves. Imponerende

 

 

IMG 1273

Flemming Hejlsted, som er min gode ven, gav en hånd med idet optagelserne forgik i det nordlige sjælland. Hvis man kigger godt efter på de kommende video kan man se Flemming i bilen fra drone filmene.

 

IMG 1286

Ian og Tao på ladet af bilen

 

Resultatet ses her:

 

Carsten Walterdorff – Mister LED, er ejer af Develtron i Randers. Firmaet er specialister i led, lys og elektronik. Det er blandt andet indenfor den private anvendelse af lys, som hvis du køber en led pære ved din el-fagmand. Desuden er de stærke indenfor elektronik til lys. Som kan være alt fra farveskiftende skilte, til de mere integrerede løsninger, hvor lys styres intelligent på facader osv.

 

IMG 1243

Kim Ellekær Jacobsen i gang med montagen af lyset.

 

 

IMG 1252

Carsten Walterdorff (venstre) og Kim Ellekær Jacobsen ved det færdige resultat.

 

 

 develtron

 

 

Sign4you som er ejet af Kenneth Rasmussen, står for indpakning af bilen i folie. Vores kontakt til Kenneth opstod via vores grafiker Claus Winther Jørgensen. De to kender hinanden, og det illustrerer, hvor vigtigt netværk og hjælpsomme personer er. Kenneth viste sig hurtigt som en god mand for projektet, og han har været en stor hjælp. Kenneths interesse for motorsport er selvsagt en medvirkende årsag til hans interesse for projektet. At han så er ferm på det håndværksmæssige inden for skilte, folie og andre grafiske opgaver skal nok sikre, at vi får et længere samarbejde fremadrettet. At vi så samtidigt fik besøg af TV midtvest gjorde det til en lidt sjovere dag.

 

2013-10-17 11.06.05

Benny Kjærgård (venstre) og Kenneth Rasmussen (højre) igang med den første påsætning af folie.

 

2013-10-17 11.56.05

TV midtvest optog en del op processen.

 

2013-10-17 12.02.04

Jacob Engelst Nørgaard, journalist TV Midtvest, stod for både optagelser og interview 

 

 

Link til artikel fra TV Midtvest

 

Link til Video fra TV Midtvest 

 

Time laps video af indpakningen:

 

 

IMG 1218

Claus Winther Jørgensen, som har designet bilen er i gang med at fritlægge "Race to Dakar" teksten.

 

IMG 1188 

Benny Kjærgård (venstre) og Kenneth Rasmussen (højre) har god grund til at smile og være tilfredse med deres håndværk

 

 

PA200979

PA201023

PA200917

Sort hvide billeder fra en søndag i Skive hos Sign4you.

 

 

 

Tirsdag d. 22/10 2013 var en stor dag. Bilens udvendige udsende er nu tæt på at være fuldendt. Jeg er bare så glad for alle de folk som har hjulpet med dette. En stor tak til Benny, Claus og Kenneth, I har en stor del af æren for dette store arbejde.

 

IMG 1241

Claus Winther Jørgensen, ved sit logo. Design by CWJ

cwj

 

 

IMG 1234

Kenneth Rasmussen en sen tirsdag aften i Skive. Han kan være mere end tilfreds med sit arbejde.

 

s4yLogo

Vi har nu afsluttet vores layout af T-shirts. Vi har arbejdet med forskellige layouts og muligheder. Vores luksusproblem er, at vi har fået rigtig mange sponsorer, hvilket vi naturligvis både er glade for og stolte af. At det så har givet grafisk udfordringer med, hvorledes vi kunne sikre sponsorernes præsentation på trøjerne, er en helt anden sag, som vi mener, Claus Winther Jørgensen har løst. 

  

T-shirt2 

JM Offroad ved Jacob Malskær - et godt sted at starte.

Ved mit første besøg ved JM-offroad startede vi næsten fra bunden. Vi vidste, at det skulle være en Land Cruiser, men herfra er vi blevet rådgivet og vejledt af Jacob Malskær, som ud fra vores budget har været en god sparringspartner i bilvalget. Han har stort set også stået for de større ombygninger af bilen. JM offroad har speciale i de større Toyota’er, og jeg har indtrykket af, at han er opvokset med en offroadbil i børneværelset. Hvis vi kommer i problemer med bilen, så er han en god mand at kunne ringe til fra Afrika.

 

IMG 0474

 

Jacob Malskær ved min Toyota. Selv regnbuen kan han få frem.

 

Vores styrthjelme er fra  Blauer helmets. Vi glæder os til, at få dem i brug. De bliver udstyret med bluetooth. Så vi kan snakke sammen og optage lyden sammen med video optagelserne under kørsel.

PA101777

 

 

Vi har monteret vores samtaleanlæg. Den første test og opsætning af anlægget forgik på landevejen imellem Viborg og Vejle. Vores rallybil stod i garagen, så vi kørte i en normal personbil. Det er klart noget af et syn, at se to "tosser" med styrthjelm på i en normal personbil en tidlig søndag morgen.

Det fungere fint, vi kan selvsagt høre hinanden og få lyden med fra mobiltelefon og navigationsanlæg. 

2013-10-20 08.58.53 Large

Allan Henneberg (venstre), Peter Gjørup Kristensen (højre)

 

Peter Gjørup Kristensen har nu næsten gennemført den sidste del af ombygningen, og det er fint arbejde!
KC projektører foran er tilsluttet
Luftslanger fra kompressoren og ind i kabinen (så vi let kan påfylde luft efter kørsel i sand, hvor luften med fordel tages ud af dækkene)
Arbejdslamper med LED på siderne
Strøm til H-selerne er monteret ved sæderne, så de kan låses manuelt og sikre vores fastspænding
230 volts adapter i kabinen
Ekstra 12 volt udtag i kabinen
Alt dette har medført, at kabinen har været skilt godt og grundigt af. (se billede)
Vi mangler, efter bedste viden, at få monteret de nye H-seler, beslag til GPS og beslag til indvendig fastholdelse af reservehjul. Udvendigt mangler vi at få afprøvet højløfter og sandstiger samt besluttet om vi vil have ekstra afdækning under bilen.

P8260430

Hvis man siger Intercontinental rally i Danmark, så er man også nødt til at sige Pauli Jørgensen. Pauli har deltaget på alle IR rally som er afholdt indtil dato. I 2013 som en del af organisationen der står for afviklingen af løbet. I 2014 deltagere Pauli dog igen på sin KTM 950 Adventure motorcykel.
Mit første møde med Pauli for mange år siden, var til et foredrag fra hans rundtur i Afrika. Det var et fantastisk foredrag med gode billeder og sjove historier. Et af de sjove højdepunkter var svaret på hvor længe han havde været af sted. På klingende fynsk kom svaret tørt "et års tid". Så Pauli kan sit afrikanske!
Siden har vi været på mange motorcykel ture sammen og jeg er glad for igen at dele et afrikansk eventyr med Pauli.

 

IMG 0511Pauli Jørgensen (i gang med at hjælpe han bror med at pudse en væg, deraf tøjet) og Allan Henneberg

 

Vi fik kortvarigt mulighed for, at hjælpe en landmand med at pløje hans mark. Det gav os mulighed for at få lidt mere føling med bilen og prøve forskellige indstillinger. Dette resulterer bl.a. i at vi skal have tilføjet muligheden for at køre med det bagerste spærdiff indkoblet i høj gear. Desuden skal vi have mulighed for at udkoble ABS bremsfunktionen, så vi kan bremse med blokerede hjul på grusvej.

IMG 0306

practice 2013-08-04

 

Kasper Van Deurs er erfaren offroad mand som jeg har kendt siden 2011, hvor vi begyndte af forberede vores første Intercontinental rally i Afrika på motorcykel. Kasper har kørt i mange forskellige offroad biler og har derfor været en stor hjælp med hensyn til vores bil valg og opsætningen af bilen.  Kasper har for tredie gang taget ansvaret for etablering af et serviceteam på IR2014. Teamet får navnet BSF - Burn Some Full. Det er klart det mest professionelle setup!

Kasper insisterede fra starten på at vi skulle installere et sikkerhedsbur. “Jeg vil ikke sende jer hjem i en alukasse, så I skal have installere et bur”. På billedet ses han sammen med Frederik Busch som udgjorde serviceteamet sammen med Kasper i 2012.

IMG 0082

Kasper Van Deurs, Frederik Busch og Allan Henneberg - august 2013

Jeg har allieret mig med Michael Knudsen til at forestå den fysiske træning til vores rally deltagelse. Michael Knudsen er kendt fra sin optræden som fysisk træner for Viborg Fodbold, Viborg håndbold hold og sine virksomheder inden for træning og kost. Min træning bliver hovedsageligt indenfor konditionstræning discipliner som løb og cykling kombineret med styrketræning. Peters træning bliver hovedsageligt cykling. Dakar bliver et fysisk delmål mod en sommer 2014 deltagelse i La Marmotte - verdens hårdeste cykelløb i Frankrig. 

IMG 0078

Allan Henneberg og Michael Knudsen ved Bodyage måling

Vi har kørt på grus, i sand, på græs, ned ad bakke, op ad bakke, langsomt, hurtigt, i mudder og på asfalt. Den kører som en drøm!

Vi er ved at kende bilen og vores helt store udfordringer på køresiden er, at få øvet højhastighed og sandklitter. Dette er ikke muligt lovligt i Danmark, så Sverige og Polen står for tur. Sandklitterne, de såkaldte dunes, findes udelukkende i Afrika, så de må vente til løbet i januar 2014. Den bedste og eneste forberedelse er, at have bilen klar og have en god føling med denne.

 

IMG 0024

 

IMG 0037

 

IMG 0052

Vi har fået den anerkendte grafiker Claus Winter Jørgensen til at udarbejde en grafisk identitet for vores bil. Udgangspunktet er afrikanske og arabiske symboler og værdier fra den afrikanske verden. Claus Winter Jørgensen har kombineret logoet fra Henneberg ApS med et arabisk og afrikansk grundmønster. Dette vist på en sandfarvet grundfarve giver et tapetlignende mønster på bilen. I toppen er der valgt en sort baggrund, således at sponsorens logo står skarpt og nemt læsbart i hvidt. Adskillelse imellem disse to er en guldstafering på langs af bilen - inspireret af den arabiske verdens fascination af guld. 

 

IMG 9990

Claus Winther Jørgensen igang med at finplanlægge vores design af bilen.

 

Design close

Et resultat som vores grafiker kan være stolt af.

 

 

Toyota Landcruiser, årgang 1999. V8 4.7 l, 231 hk 410 Nm

Dansk indregistreret

Sikkerhedsbur Safety Devices 

Støddæmper EMU

Differentialespær bag Toyota

Differentialespær foran Airlocker

Kompressor til aktivering af differentiale og hjulpumpning fra ARB

Ekstra tank 70 liter

Skivebremser og belægning

Dæk med fælge ekstra 4 stk.

Stabilisator og diverse dele i undervognen

Nye drivaksler til forreste træk

Tagbagagebærer ARB

Hjullejer og pakninger

Bilen er desuden monteret med gps, iPad, PC, 230 v strømudtag, kamerabeslag og alle de praktiske detaljer som gør det effektivt for fører og co-driver.

Herudover medbringer vi en del reservedele til Afrika som olie, filtrer, remme

IMG 0085

Sikkerhedsbur fra Safety Devices

 

Den første træning med bilen er gennemført med succes. Bilen har overrasket os meget positivt med sine gode køreegenskaber. Bilen opfører sig, på trods af sin vægt på 2150 kg, som en mindre vogn primært på grund af den opstrammede undervogn og de hårde offroad fjedrer.

På grusveje nærmest svæver bilen, og vi skal være påpasselige med at holde farten nede fra den stærke V8 motor, som skifter overraskende blidt imellem de fire automatgear.  Bilen ligger klippestabilt, når center differentialespærre imellem de trækkende hjul er aktiveret.

I sand trækker vognen rigtig godt igennem med de brede, grovmønstrede offroad dæk, og i terræn kommer de lave gear og den store frihøjde til sin ret. Bilen har været nem at håndtere, og de eftermonterede differentialespærre på både bagaksel, foraksel og midten kommer til sin ret. 

 

IMG 9997 

Peter Gjørup Kristensen (venstre) og Allan Henneberg (højre)

Viborg d. 21-6-2013
Intercontinental Rallyet 2014 får dansk deltagelse.

Capture0


Rallyet som afvikles for fjerde gang i 2014 foregår i sporet på det oprindelige Dakar rally med deltagelse af et dansk bilteam bestående af Allan Henneberg og Peter Gjørup Kristensen fra Viborg.

Begge kører har gennemført løbet i 2012 på motorcykel. I det kommende rally deltager de i bilklassen i en specialbygget Toyota Landcruiser V8 4.7l.

Ruten følger nogle af de klassiske afrikanske spor fra starten i Almeria, Spanien til målet i Dakar, Senegal. Løbet afvikles fra d. 20 jan 2014 og 14 dage frem over 5000 km og bringer teamet frem via de stenede Atlas bjerge, den golde Sahara ørken og Senegals savanne inden der sluttes af på stranden i Dakar.

Træningen inden løbet vil bestå af en fysiske konditionsprægede del. samt af en målrettet 4x4 biltræning i Sverige og Polen. Således at kørere og bil fremstår i velforberedt tilstand på startlinjen i 2014.

IMG 4913

Allan Henneberg f. 1964, er uddannet svagstrømsingeniør i 1988 med merkonom overbygning i ledelse i 1998. Har siden 1999 drevet selvstændig virksomhed. Startede sin hobby som motorcyklist som 18 årig og fik i 2001 sin første offroad motorcykel. Siden har disse ført ham til de skandinaviske lande, Polen, Grækenland, USA, Island, de baltiske lande, Vestafrika og Colombia. Allan Henneberg er forfatter til bogen ”Island på offroad motorcykel”. 

peter-2013

Peter Gørup Kristensen f 1961, er uddannet fotohandler og fritidsfotograf. Har i en del år kørt på offroad motorcykel i bl.a. Island, Marokko, Mauritanien, Senegal, Norge, Sverige, Polen, Letland, Colombia og en del andre lande. Peter har igennem en del år interesseret sig for 4×4 biler.

Toyota JM_offroad-Edit_bw

Toyota Landcruiser V8 som er under ombygning til action i Afrika

Information om rallyet: http://www.intercontinentalrally.com
Information om den danske deltagelse: www.advrider.dk

Yderlig information: Allan Henneberg, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 20316502 eller på kontaktformularen